Visie op De Vlijtsekade

Een kleine binnenhaven waar schepen konden laden en lossen voor alle fabrieken langs het Apeldoorns kanaal - en verder! Op de plek van nieuwbouwplan de Vlijtsekade was het vroeger een drukte van belang. Deze industriële historie zie je terug in de architectuur van de moderne bebouwing. Hier woon je met karakter.

Van industrie naar cultuur

Langs het kanaal is het bedrijvige verleden nog zichtbaar, al zijn de schepen voor vrachtwagens verruild, en hebben fabrieken een nieuwe functie gekregen. Denk aan het voormalig Zwitsalterrein waar vroeger de flessen babyshampoo van de band rolden. Dit is nu een cultureel ontmoetingscentrum, waar het industriële karakter van het terrein samenkomt met de creativiteit van ondernemers.

image alt

Van industrie naar wonen

De Vlijtsekade houdt een knipoog naar vroeger. Dat is terug te zien in de architectuur van de nieuwbouw: schuine daken om de kenmerkende vorm van fabriekshallen na te bootsen. Strakke belijningen, robuuste vormen en grote glaspuien als kenmerken van de historische gebouwen langs de kade. 

image alt

Autoluw en groen

Bij een industrieel karakter denk je niet direct aan groen. In deze tijd is een natuurrijke omgeving echter niet meer weg te denken bij nieuwbouw. Wel houden we de begroeiing robuust: bomen en hagen, en een flinke groenstrook langs de kade. Om bij te dragen aan dit groene karakter, blijft ook het straatbeeld rustig en autoluw. Auto’s staan straks in parkeerhoven. Kinderen spelen op straat of op de speelplek, langs de kade komen voornamelijk wandelaars en fietsers.

Iets vragen? Neem contact op
Benieuwd naar de woningen? Bekijk het aanbod