Verkoopdatum De Vlijtsekade fase 1b is bekend

4 december '20

Na maanden wachten, is het eindelijk zo ver; de start verkoop van de 31 koopwoningen in De Vlijtsekade fase 1b. Op maandag 14 december om 14.00 uur start de online inschrijfperiode. Wil jij voor de kerst nog een nieuwbouwwoning toegewezen krijgen? Schrijf je dan in voor de sluiting van de inschrijvingsperiode op maandag 21 december om 14.00 uur.

image alt

Online je voorkeuren doorgeven

Heb jij je aangemeld als belangstellende voor De Vlijtsekade fase 1b, door het achterlaten van NAW gegevens bij je favoriete woningen? Dan krijg je maandag 14 december rond 14.00 uur een e-mail dat de verkoop is gestart. Vanaf dat moment vind je alle verkoopdocumenten, zoals de technische plattegronden en de mogelijkheden van meer- en minderwerk, onder de downloads van jouw favoriete bouwnummer(s).

Neem op je gemak alles door. Het maakt namelijk niet uit hoe snel jij je inschrijft op maximaal 5 bouwnummers, zolang je het maar vóór het sluiten van de inschrijvingstermijn doet. Uiteraard hoef je de mail niet af te wachten. Je kunt 14 december ook rond 14.00 uur direct inloggen in je persoonlijk account en vanuit je wensenlijstje je inschrijven. Nog geen persoonlijk account? Maak deze dan snel aan.

Tijdens de inschrijfperiode kun je jouw voorkeuren wisselen, woningen uit je lijstje verwijderen of juist toevoegen. Deze wisselingen worden direct in ons systeem opgeslagen. Jouw inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Inschrijven kan tot maandag 21 december 14.00 uur. 

Bekijk het woningaanbod
image alt

Doe een financiële check

Bij het toewijzen van woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft geüpload. Dit kan dus in jouw voordeel werken. De financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt dit aan ons laten weten door, nadat de verkoop is gestart, een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis-account. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft. De gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Lees meer over de financiële check

Toewijzing

Je kunt je inschrijven tot maandag 21 december 14.00 uur. Een dag later, dinsdag 22 december, laten we je per e-mail weten of je een woning toegewezen hebt gekregen. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

image alt

Optie bevestigen

Als jij een woning krijgt toegewezen, of op de reservelijst komt, ontvang je dinsdag 22 december een e-mail. Ook zie je de uitslag terug in jouw winkelwagentje in je persoonlijke account. Vervolgens heb je 48 uur de tijd om je optie te bevestigen of te annuleren in je account. Nadat je de optie bevestigt, bepaal jij vervolgens hoe je het aankoopproces wilt doorlopen. Dit kan via de makelaar of volledig online.

Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan krijg je daarvan ook bericht. Je ziet ook in jouw Mijn Eigen Huis account dat je reservekandidaat bent. Als iemand afziet van de koop en jij bent de eerste reservekandidaat, dan nemen we direct contact met jou op. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

Afspraak maken of online kopen

Heb je jouw optie geaccepteerd? Dan heb je de keuze om een afspraak te maken bij de makelaar of direct online de woning te kopen. Wil je eerst een verkoopgesprek met de makelaar? Klik dan op de button 'afspraak maken' en kies een dag en een dagdeel. De makelaar neemt vervolgens contact met je op om een afspraak te maken. Na dit verkoopgesprek kan je in je persoonlijke account aangeven of je overgaat tot aankoop van de woning of dat je de optie alsnog wenst te annuleren.

Wil je overgaan tot aankoop? Dan kan je er voor kiezen om de contracten online te tekenen door op de button 'online kopen' te klikken. Wil je liever bij de makelaar op kantoor je handtekening zetten? Klik dan op de button 'tekenafspraak'. Vervolgens belt de makelaar je voor het maken van de tekenafspraak bij hun op kantoor.

Kies je na het bevestigen van je optie meteen voor 'online kopen' dan ontvang je jouw koopcontract binnen 5 werkdagen via de mail en teken je vanaf de bank zonder tussenkomst van de makelaar. Je doet dit met IDIN (een dienst van de bank waarmee je je als consument bij andere organisaties vertrouwd en veilig kan identificeren).

Bekijk de bouwnummers
Wonen in Apeldoorn? Bekijk het woningaanbod
Vragen? Neem contact op